Schaatsen jeugd

De jeugd heeft de toekomst! En dat geldt ook voor SVR. Vandaar dat er speciale aandacht aan het jeugdschaatsen besteed wordt. Voor jeugdige schaatsers zijn er verschillende mogelijkheden bij SVR. Afhankelijk van de leeftijd zijn de volgende categorieën te onderscheiden.

• pupillen:     van 05 t/m 12 jaar
  • junioren C: van 13 t/m 14 jaar
  • junioren B: van 15 t/m 16 jaar
  • junioren A: van 17 t/m 18 jaar

(peildatum van alle categorieën is 30 juni).

Pupillen

Voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar, de categorie pupillen, is er een speciaal jeugdschaatsuur op zaterdagavond van 17:15 tot 18:15 uur op De Uithof in Den Haag. Tijdens dit uur schaatsen er alleen maar jeugdige schaatsers van verschillende schaatsverenigingen.  Gedurende dit jeugduur worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals de mini-elfstedentocht en 100-meterwedstrijden. Het seizoen wordt afgesloten met het diplomaschaatsen.

En vanaf 1-december is er ook een trainingsuur op Schaatsbaan R-dam, gezamenlijk met andere verenigingen van 1700-1815.

Junioren van 13 tot 18 jaar

Als kinderen 13 jaar of ouder zijn, kunnen ze overstappen naar een schaatstraining op zaterdagmorgen (of eventueel op een andere dag van de week). De training op zaterdagmorgen is van 8:30 tot 9:45 uur. Tijdens dit uur is het voor ouders ook mogelijk om mee te doen met een training. De training op woensdagavond begint om 17.00 uur.