Wederom geen (uitzicht op een) Elfstedentocht dit jaar. En de reis naar Zweden of de Weissensee is met al de Coronabeperkingen ook geen pretje. Dan maar in eigen land! Afgelopen woensdag 2-februari was er 1 dwaas op Schaatsbaan Rotterdam die 543 rondjes schaatste, het equivalent van een Elfstedentocht. Op dezelfde dag waren op de Uithof ook 15 man die hetzelfde deden, waarbij er 1 schaatser was die pas stopte na 729 rondjes. Sportverdwazing, geen andere hobby’s? Maar toch ook wel boeiend.

Daarom (waarom?) gaan op woensdag 23-feb nogmaals een aantal schaatsers de uitdaging aan; 540 rondjes op schaatsbaan Rotterdam.  Hoe gaat het in zijn werk:

  • Start is 700h.
  • Er wordt gereden in 3 groepen met snelheden van ong 45-50-55 seconde per ronde.
  • Duur van de totale dag is dan tussen de 7,5 en 9 uur.
  • Bij de dweilpauzes moet je van het ijs af en heb je ruimte voor verzorging, dit is om 10:30, 12:15, 14:00 uur. Een dweilpauze duurt ongeveer 20min.
  • Middels je Mylaps-chip kun je je voortgang in de gaten houden, en dat kunnen anderen ook. https://vinksite.com/LapsRanks.htm
  • Schaatsbaan Rdam is van plan eea op te luisteren met een dweilorkest.

Heb je interesse, meld je dan aan bij de WhatsAppgroep: 
https://chat.whatsapp.com/IgCHR8knuVfJTCbwcTO7N0.

En zoals hierboven aangegeven, 540 ronden is gekkenwerk. Dus waarom zou je het doen? Omdat het kan! Wil je meedoen, meld je dan aan via de link. Of wil je alleen moreel of fysiek supporten kom dan ook naar de baan en rij een paar rondjes mee, je bepaalt zelf hoeveel.