Op 6-oktober botste oud-SVR lid Edo Maas in een afdaling in de beloftenversie van de Ronde van Lombardije op een auto die onverwacht het parcours opreed. De gevolgen voor Edo en zijn familie zijn verschrikkelijk. Edo moet lange tijd revalideren en houdt er een dwarslaesie aan over. Een bericht dat bij veel SVR leden hard aankwam.   

Edo was een zeer beloftevolle renner in de opleidingsploeg van Sunweb. Bij de junioren won hij onder meer de E3 Prijs Harelbeke en een etappe in de Zwitserse etappekoers Tour de Pays de Vaud. Ook werd hij in 2016 Nederlands kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen. Naast talentvol wielrenner was Edo ook een beloftevol schaatser. In 2017 werd hij Zuidhollands kampioen langebaan bij de junioren A en nam hij deel aan de 500, de 1000 en de 1500 meter op het nationale kampioenschap langebaanschaatsen. 

Bij SVR staat Edo bekend als iemand met veel doorzettingsvermogen, een winnaarsmentaliteit maar ook als heel sociaal. Wij hopen dat deze kenmerkende karakteristieken Edo zullen helpen bij zijn revalidatie. Wij wensen hem en zijn familie dan ook veel sterkte toe bij zijn herstel.