Het 6de seizoen van Schaatsbaan Rotterdam zit er bijna op. Liefhebbers kunnen op woensdag 27 februari voor de laatste keer dit seizoen genieten van het Rotterdamse ijs. Het jaar wordt wederom afgesloten met een bezoekersrecord, ruim 207.000 bezoekers gingen er dit jaar door de poorten. “Een ongekend aantal”, aldus Tijs Nederlof (directeur van Schaatsbaan Rotterdam).

 Het succes van Schaatsbaan Rotterdam lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Sinds de opening in 2013 worden jaarlijks de records verbroken. Kwamen er in het eerste seizoen nog 150.000 bezoekers schaatsen, zijn dat er 6 jaar later dus al ruim 200.000 per seizoen. “We hopen deze groei nog lang te kunnen doorzetten, maar moeten ook reëel blijven. In de huidige opzet kunnen we nog wel een klein beetje groeien, maar nog eens 50.000 bezoekers extra is schier onmogelijk”, zegt Nederlof. Een andere locatie zou wat dat betreft uitkomst kunnen bieden. Nederlof; “Een plek waar we meer ruimte hebben en langer open kunnen blijven zou een prachtige oplossing zijn. Mogelijk kunnen we dan naast schaatsen en curling ook ijshockey en/of shorttrack gaan aanbieden”. Concrete plannen zijn er nog niet, daarvoor hoopt de organisatie op korte termijn met de gemeente in gesprek te gaan. De wens is hoe dan ook groot om een volgende stap te maken.

 Schoolschaatsen nóg populairder

Een van de belangrijkste succesfactoren is het schoolschaatsen. Dit jaar ontving de schaatsbaan meer dan 31.000 schoolkinderen, ruim 4000 meer dan afgelopen jaar. “We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen te laten sporten, helaas is dat niet voor alle kinderen in de stad een vanzelfsprekendheid. Door schoolschaatsen gratis aan te bieden hopen we daar een bijdrage aan te kunnen leveren”. Na afloop krijgen de kinderen een terug-kom-kaartje, hiermee mogen ze dan nog een keer komen schaatsen.

 Curling is hot

Naast (school)schaatsen blijft ook curling maar in populariteit toenemen. Schaatsbaan Rotterdam zag de vraag naar de sport van de bezems met enkele duizenden bezoekers groeien. De nieuwe curlingbaan is in dat opzicht een enorme uitkomst, daarmee kon de schaatsbaan te allen tijde curlers én funschaatsers verwelkomen.

Rotterdams Daggie

Op woensdag 27 februari kan er voor de laatste keer dit seizoen worden geschaatst, er wordt dan een heus ‘Rotterdams Daggie’ georganiseerd. Denk hierbij aan Rotterdamse muziek, verlichting, bitterballen en uiteraard wordt de klassieker Feyenoord – Ajax getoond. Er wordt die dag tevens bekend gemaakt hoeveel kwartjes er voor Casper zijn opgehaald. Schaatsbaan Rotterdam is dit jaar maatschappelijk partner van Support Casper, dat baanbrekend onderzoek doet tegen alvleesklierkanker. Om het goede doel te ondersteunen, werd er bij elke transactie om een donatie van een kwartje gevraagd; Het Kwartje voor Casper. Woensdag a.s. wordt er bekend gemaakt hoeveel kwartjes er zijn gedoneerd.