Zondag 11 januari werd het Zuid Hollands Kampioenschap langebaan voor pupillen verreden. Vanuit de SVR deden 4 pupillen mee, waarvan Thijs Kooiman in de prijzen viel. Hij was na 2 keer 500 meter de snelste, en werd daarmee kampioen langebaan Zuid Holland bij de pupillen. De tweede plaats was voor Stan Springer en de derde plaats voor Ivan Slingerland.

Bij de meisjes wisten Laura Smit en Irem Kaya allebei in de top tien te eindigen met voor beide meiden twee keer een PR. Tijn van Til viel helaas.

ThijsKooimanKampioenZH

Naast dat Thijs eerste werd in het klassement, heeft hij ook de snelste tijd van de dag gereden en daarmee won hij de “Gerrit Duiker Trofee”. Deze beker is in de jaren ’20 van de vorige eeuw gewonnen bij een schaatswedstrijd in Engeland door Gerrit Duiker, die hem vanaf begin jaren ’70 beschikbaar stelde aan de pupil die de snelste 500m reed. Tot op hoge leeftijd heeft hij de beker zelf uitgereikt. Inmiddels is de beker bijna 100 jaar oud en staan er vele namen van eerdere winnaars ingegraveerd. Een bijzondere prijs dus.