Na een gedegen voorbereiding is het dan zover; SVR gaat houdt weer eens een écht  schaats-trainingskamp. Met als uitvalsbasis een sfeervolle kampeerboerderij in Boxtel, worden de Brabantse ijsbanen uitgebreid getest. Omdat de groep (21 personen) in leeftijd van 8 tot 60 varieert, zijn de deelnemers bij de ijstrainingen over 3 groepen verdeeld. Trainers zijn er ruim voldoende, Jacolien, Bert, Leon, Machiel en Wijnand hebben iedereen, zoveel als mogelijk, tips gegeven voor de beste techniek en uitvoering.

Vooral de zaterdagochtendtraining in de Ireen-Wusthal is als positief ervaren door een ieder. Doordat we op het trainingsuur van schaatsclub Tilburg mochten meetrainen was er een veilige en rustige omgeving om op details te letten, kwaliteitstraining dus!

Maar er is meer gedaan dan alleen schaatsen; het verrassende Kampina heide/vennen-gebied leent zicht uitstekend voor een conditietrainingen. Jacolien heeft op vrijdag een elastiektraining verzorgd en op zaterdag is ook nog eens een gevarieerde circuittraining gehouden. Met 20˚C zelfs lekker warm voor de tijd van het jaar.

Maar naast al die activiteiten werd ook de inwendige mens niet vergeten. De inkopen van Leon en Sonja hebben ervoor gezorgd dat niemand iets tekort kwam. De geplande gourmetavond was zelfs zo goed voorbereid dat het aantal gourmetstellen moest worden teruggebracht van 4 naar 2 stuks. De stoppen sloegen bij 4 stuks namelijk door ! Geen nood; kinderen eerst en de senioren hebben daarna gegourmet.

Ook aan het materiaal is aandacht besteed. Jacolien en Wijnand hebben na dag 1 alle schaatsen geslepen; goed materiaal is immers het halve werk!

Zondag viel de herfst in en is nog geschaatst op Tilburg (een 6-tal fanatieke senioren + Masters) en afsluitend, ‘s middags, op Breda met als weekendafsluiting nog een bezoek aan een mini-efteling pannenkoekenhuis.

Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd trainingsweekend. Thuisblijvers hebben echt iets gemist !