Het Gewest Zuid-Holland van de KNSB organiseert samen met SVR een schaatscafé op de Schaatsbaan Rotterdam. De avond zal in het teken staan van zowel de schaatsbaan als de ambities en organisatie van het Gewest.

Datum en tijd: maandag 16 februari om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.30 uur)

Locatie: de tijdelijke 400-meter kunstijsbaan op het terrein van Leonidas aan het Toepad in Rotterdam.

Tijdens het schaatscafé zal Robbert Wever (directeur Schaatsbaan) iets vertellen over een aantal aspecten van dit bijzondere project. Daarna zullen Sander de Iongh (voorzitter SVR) en Floriaan Alfrink (GTC Marathon) spreken over respectievelijk de samenwerking met een hockeyclub en de organisatie van de KPN-cup en de Oomssport-finale in Rotterdam. Na afloop van het schaatscafé bestaat, bij voldoende belangstelling, de mogelijkheid tot een korte rondleiding.

Het tweede deel van het schaatscafé staat in het teken van de realisatie van de ambities zoals die zijn verwoord in ons Gewestelijk Beleidsplan/Toekomstplan 2020. Na de als geslaagd ervaren Gewestelijke Verenigingsmiddag september vorig jaar, waar de thema’s kennisdelen en samenwerking centraal stonden, is het nu tijd voor een volgende stap.

Om de ambities uit ons Toekomstplan te kunnen realiseren behoeft het Gewest organisatorisch versterking. Het Dagelijks Bestuur wil hiervoor vakteams oprichten, die haar op diverse terreinen gaan ondersteunen. Binnen deze vakteams wordt vrijwilligers de mogelijkheid geboden zich (verder) te specialiseren en professionaliseren op een vakgebied waarmee zij affiniteit hebben. Vakgebieden die daarvoor als eerste in aanmerking komen zijn: ‘communicatie en commercie’, ‘vrijwilligers’ en ‘administratie, financiën en automatisering’. Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen die enthousiast willen meedenken over schaats gerelateerde onderwerpen als wedstrijden en trainingen en een Gewestelijk ‘programma van eisen’ voor wat betreft het TranSportium. Dit schaatscafé is bedoeld voor alle leden van ons Gewest en andere belangstellenden.